Németországban segget markolászó férfiként rajzolták meg a megfulladt hároméves szír kisfiút a Charlie Hebdóban

2016 január 13., szerda 19:09
622

A francia szatirikus, polgárpukkasztó lap körül ismét botrány van, miután a legújabb számukban (melynek címlapján amúgy David Bowie van), szerepel egy karikatúra, melyen a 2015-ös menekültválság legismertebb áldozatából, a szeptember 3-án megfulladt Aylan Kurdi történetéből csináltak viccet.

A hároméves kisfiú holttestéről készített fényképek bejárták a világsajtót és sokkolták a világot, 12 óra alatt több mint húszmillióan látták, bizonyos értelemben ezzel a fényképpel törte át a közvélemény ingerküszöbét a menekültválság Európa-szerte. 

A francia lapban viszont a megfulladt szír gyerek történetét összekötötték a szilveszteri kölni eseményekkel, és megmutatták, szerintük mi lett volna Kurdiból, ha túléli az utat Törökország és Görögország között: seggeket markolászó férfi Németországban. 

A rajzot hatalmas felháborodás fogadta szerte az interneten, rengeteg hozzászólásban és bejegyzésben ítélték el a Charlie Hebdo rasszizmusát és rosszindulatát. Nem ez volt az első alkalom, hogy a lap a megfulladt szír gyerekkel viccelt, de a korábbi esetek ennél kevésbé voltak túltolva, ezért kisebb felháborodást váltottak ki. (Independent)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt