Rogánék valóban Portik élettársával üzleteltek

POLITIKA
2016 január 13., 06:20

Még 2014 novemberében derült ki, hogy 2011-ben, még Rogán Antal polgármestersége alatt az V. kerület nyomott áron értékesített egy lakást Portik Tamás volt élettársának. Több lap is úgy írt erről, hogy 

Rogánék Portik élettársával üzleteltek.

A fideszes politikus emiatt beperelte többek közt a Népszabadságot is. Első fokon Rogán nyert, másodfokon viszont elutasította a keresetét a Fővárosi Ítélőtábla. A lap szerdai számában írja, hogy 

"az ítélet szerint  Portik és Pápa Marianne közötti szoros viszonyt megfelelően igazoltuk, így az nem minősül valótlan tényállításnak."

photo_camera

Rogán a Belváros polgármestere volt, mikor a Classic Immo Kft. 30 százalék kedvezménnyel, 52 millió forintért vásárolt meg a Károly körút 26.-ban egy lakást. A Classic Immo tulajdonosa a szerződés aláírásakor a Komondor Holding Zrt. volt, aminek részvényese Pápa Marianne és két gyermeke. A nő Portik élettársa volt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.