Írországban népszavazással törölhetik el azokat a szabályokat, ami a katolikus gyerekeknek kedvez az iskolai felvételiknél

2016 január 15., péntek 15:29
386

Írországban népszavazást tarthatnak azoknak a szabályoknak az eltörléséről, amelyek eddig jelentősen diszkriminálták a nem katolikus vallású diákokat. A gyerek- és ifjúságügyekért felelős miniszter, James Reilly sem tartja jó gyakorlatnak, hogy gyerekeknek meg kellett keresztelkedniük, ha be akartak jutni egy iskolába. A miniszter szerint az iskolai felvételik szabályzatának megváltoztatásához módosítani kellene az alkotmányon is.

A héten több világi szervezet, köztük az Atheist Ireland is Genfben lobbizott az ENSZ gyerekjogi bizottságánál, hogy vonják kérdőre az ír kormányt a felvételi szabályok miatt, amely szerintük kivételes helyzetbe hozza a katolikusokat a többiekkel szemben.

A meghallgatáson Reilly visszautasította az Atheist Irelandnak azt a kezdeményezését, hogy vonják meg az állami támogatást azoktól az intézményektől, amelyek diszkriminálják az ateista szülők gyerekeit. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt