25 millió dolláros segélyhitelt adunk Mongóliának

politika
2016 január 20., 17:37
comments 351

A Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor általá aláírt kormányhatározat szerint

a kormány az Eximbankon keresztül 25 millió dolláros segélyhitelt ad Mongóliának.

photo_camera A hivatalos látogatáson Mongóliában tartózkodó Áder János köztársasági elnök (b3) és felesége, Herczegh Anita (b2) meglátogatott egy nomád családot Ulánbátor közelében 2015. április 15-én (Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

A határozat úgy szól, hgoy a kormány:

  1. egyetért az Eximbank által folyósítható kötött segélyhitelek feltételeiről és a segélynyújtás részletes szabályairól szóló 232/2003. (XII. 16.) Korm. rendelet alapján 25 millió USD keretösszegű kötött segélyhitel felajánlásával Mongólia részére a Songino-i Biokombinát rekonstrukciójának finanszírozásához;
  2. felhatalmazza a külgazdasági ügyekért felelős minisztert, hogy a kötött segélyhitel felajánlásáról Mongólia Kormányát értesítse;
  3. felhívja a külgazdasági és külügyminisztert, hogy folytasson tárgyalásokat a mongol féllel arról, hogy a Magyarország Kormánya és a Mongólia Kormánya közötti pénzügyi együttműködési keretprogram kialakításáról szóló megállapodás mielőbb megkötésre kerüljön.

A felelős: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a határidő azonnali és folyamatos.

Kérdés, hogy a segélyhitelre mi szükség van, hiszen a mongol gazdaság már vagy 10 éve jól teljesít, 2014-ben 7,8 százalékos volt a GDP-növekedés.

Orbán Viktor miniszterelnök január 24-én látogat el Mongóliába.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt