25 millió dolláros segélyhitelt adunk Mongóliának

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A Magyar Közlönyben megjelent, Orbán Viktor általá aláírt kormányhatározat szerint

a kormány az Eximbankon keresztül 25 millió dolláros segélyhitelt ad Mongóliának.

A hivatalos látogatáson Mongóliában tartózkodó Áder János köztársasági elnök (b3) és felesége, Herczegh Anita (b2) meglátogatott egy nomád családot Ulánbátor közelében 2015. április 15-én (Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

A határozat úgy szól, hgoy a kormány:

  1. egyetért az Eximbank által folyósítható kötött segélyhitelek feltételeiről és a segélynyújtás részletes szabályairól szóló 232/2003. (XII. 16.) Korm. rendelet alapján 25 millió USD keretösszegű kötött segélyhitel felajánlásával Mongólia részére a Songino-i Biokombinát rekonstrukciójának finanszírozásához;
  2. felhatalmazza a külgazdasági ügyekért felelős minisztert, hogy a kötött segélyhitel felajánlásáról Mongólia Kormányát értesítse;
  3. felhívja a külgazdasági és külügyminisztert, hogy folytasson tárgyalásokat a mongol féllel arról, hogy a Magyarország Kormánya és a Mongólia Kormánya közötti pénzügyi együttműködési keretprogram kialakításáról szóló megállapodás mielőbb megkötésre kerüljön.

A felelős: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a határidő azonnali és folyamatos.

Kérdés, hogy a segélyhitelre mi szükség van, hiszen a mongol gazdaság már vagy 10 éve jól teljesít, 2014-ben 7,8 százalékos volt a GDP-növekedés.

Orbán Viktor miniszterelnök január 24-én látogat el Mongóliába.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.