Dániában a városokon kívüli táborokba helyeznék el a migránsokat

külföld
2016 január 21., 15:44
comments 112

A bevándorlásellenes, populista Dán Néppártnak nem ez az első nemzetközi felháborodást is kiváltó ötlete, tőlük származik az az ötlet is, hogy elveszik az országba érkező menekültek ékszereit és drágább vagyontárgyaikat, hogy abból fedezzék ellátásukat. A most bejelentett ötlettel is az a cél, hogy a hangsúly a migránsok integrálása helyett a visszatelepítésük felé menjen el. 

A most keresztülvitt parlamenti javaslat értelmében márciustól az állam a városok területén kívülre épít majd "falvakat", ahova a migránsokat költöztetik. Az egyedülálló menekült férfiak közül eddig is már sokan sátortáborokba kerültek, de a családokat eddig jellemzően városokban szállásolták el. 

Az országba tavaly 20 ezer menekült érkezett. A dán külügyminiszter, Kristian Jensen közben Genfbe utazott csütörtökön, hogy az ENSZ emberi jogi bizottsága előtt védje meg kormányának intézkedéseit. A kormány amúgy nincs könnyű helyzetben, több tagja sem ért egyet ezekkel az intézkedésekkel, de kormányozni a parlamentben csak több párt, például a Dán Néppárt segítségével tudnak. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.