Svédország 80 ezer migránst toloncol ki

migráció
2016 január 28., 04:11
comments 98

Szerda este jelentette be a svéd belügyminiszter, hogy mindazt a 80 ezer menedékkérőt, akinek elutasították tavaly a menedékjog iránti kérelmét, kitoloncolják. Anders Ygeman a SVT csatornának elmondta, hogy a kormány utasította a bevándorlási hatóságot és rendőrséget az intézkedés végrehajtására. 

photo_camera AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / PONTUS LUNDAHL

Eddig menetrend szerinti repülőjáratokon vitték vissza hazájukba a kitoloncoltakat, de most a nagy számra való tekintettel a kormány charterjáratokat bérel erre a célra. A belügyminiszter szerint így is évekig fog tartani mire mindenkit kitoloncolnak. Svédországban tavaly 163 ezer menedékjogi kérelmet adtak be, az év végéig feldolgozott 60 ezer kérelem 45 százaléka került elutasításra. (AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.