Végre megműtik a bangladesi faembert

Egészségügy
2016 január 31., 16:58
comments 113

Abul Badzsandar bangladesi apukán 10 éve jelentkeztek, és 4 éve durvultak el az epidermodysplasia verruciformis, más néven a Lewandowsky-Lutz diszplázia, azaz a „faember-szindróma” tünetei: a kezein és a lábain fakéregszerű kinövések nőttek.

A 26 éves férfi először azt hitte, ezek ártatlanok, de most már dolgozni sem tud tőlük.

Banglades legnagyobb állami kórházában fogják megműteni (megemelt állami támogatással), most a tesztek zajlanak, mert kérdés, hogy nem sért-e meg a műtét kulcsfontosságú idegeket. Indiában 2008-ban esett át ugyanilyen műtéten egy másik beteg, Badzsandarék el is mentek Indiába konzultálni, de nem volt elég pénzük a műtétre.

A férfi azt mondta, hogy először maga akarta levágni a kinövéseket, de az nagyon fájt, ezért elment egy helyi homeopátiás és gyógynövényes specialistához, pontosabban csalóhoz. Ettől csak rosszabb lett. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.