Soros újra beszállt az amerikai politikába

2016 február 1., hétfő 6:56
48

Hatmillió dollárt adományozott George Soros decemberben egy Hillary Clintont támogató szuper PAC-nek - a PAC-ek a hivatalos kampányoktól papíron független, azzal a szabályok szerint ténykedésükett nem egyeztethető politikai alapítványok. Ezzel az adományával Soros visszatért az amerikai politika legnagyobb adományozói közé:

a decemberi adományával együtt már nyolcmillió dollárral támogatta Hillary Clinton kampányát.

Soros 2004-ben több mint 20 millió dollárt adományozott olyan politikai csoportoknak, amelyek célja George W. Bush megbuktatása volt. A kudarc után Soros erősen visszafogta amerikai politikai kampánytámogatásait.

2012-ben például minden könyörgés ellenére mindössze egymillió dollárral támogatta Obama elnök újraválasztási kampányát - pedig 2008-ban még az elnököt támogatta Clintonnal szemben. Ezt 2012-re állítólag már megbánta. Hillary Clinton nyilvánosságra hozott levelezésében van egy levél Neera Tandentől, a Center for American Progress nevű clintonita alapítvány vezetőjétől. Tanden beszámolója szerint Soros egy magánbeszélgetés során bevallotta, hogy már bánja, hogy 2008-ban nem Clintont támogatta.

Soros csalódásának oka lehetett, hogy bár nagyon akart találkozni vele, Barack Obama egyszer sem fogadta 2012-ig. (Via Politico)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt