Vádat emeltek a magyar férfi ellen, aki a volt munkatársa adataival ült egy svéd börtönben

bűnügy
2016 február 01., 09:50
comments 23

A férfi 2002-ben az egyik munkatársától ellopott iratokkal kezdett új életet. A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség közleménye szerint a vádlott a kollégájától ellopott adatokból készíttetett magának személyi okmányokat, majd ezekkel külföldön, több országban is munkát vállalt, végül Svédországban telepedett le. Itt a svéd hatóságoktól is gond nélkül kapott okmányokat a hamis adatokkal.

A férfit egy 2012-ben Svédországban elkövetett bűncselekmény miatt nyolc hónap börtönre ítélték, az eljárás során szintén nem a saját személyes adatait adta meg. A büntetését letöltötte.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt a férfi ellen az elítélést eredményező hamis vád miatt.

A Fővárosi Törvényszék a külföldi ítélet érvényét elismerte, a határozatot kézbesítették az igazi névtulajdonosnak, aki így szerzett tudomást arról, hogy az adataival visszaéltek. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.