Olyan élethűen sikerült a színpadi akasztás, hogy kómába esett a színész

baleset
2016 február 02., 13:23
comments 44

Tragikus fordulatot vett egy pisai kísérleti színházi előadás, amelynek egyik jelenetében az egyik szereplőt meglincselték és felakasztották. A 27 éves Raphael Schumachert kórházba kellett szállítani, miután egy néző észrevette, hogy az akaszták sajnos túl jól sikerült, és a színész közel áll a fulladásos halálhoz.

Az olasz város Teatro Lux nevű színházában színpadra állított, Mirages (nagyjából Káprázatok) címá darabban játszó Schumacher azóta sem nyerte vissza az eszméletét, és súlyos állapotban van kórházban.

A kísérleti darabot a színház épületén belül hat helyszínen játszották, amelyek közt a közönség szabadon sétálhatott. A tragikusan végződő jelenetet a nap folyamán egyszer már előadták, és akkor semmi gond nem volt vele.

A rosszul elsült előadás során viszont a doboz, amin Schumachernek állnia kellett volna az akasztás közben, elmozdult, és egyébként sem volt rajta az a hám, ami kellett volna a biztonságos produkcióhoz.

Az olasz rendőrség szerint az sem kizárt, hogy Schumacher szándékosan akart öngyilkos lenni, de édesanyja szerint fiának, aki nemrég vesztette el apját és éppen túl volt egy szakításon, semmi oka nem volt önmagával végezni.

(Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.