Törvényt sértett a rendőrség, amikor Simicska plakátvédőit vegzálta

2016 február 03., 12:38
comments 76

Január 6-án gyanúsított meg a rendőrség garázdasággal több biztonsági őrt, akik Simicska Lajos hirdetőoszlopait őrizték, amikor a Főváros megpróbálta azokat leszereltetni.

Az oszlopok leszerelése körül nagy balhék voltak, az őrök több helyen összeszólalkoztak a főváros embereivel.

Ezek után a rendőrség odalépett a biztonsági embereknek, volt, akit este, az otthonából vittek el kihallgatásra. Az őrök panasszal éltek a gyanúsítás ellen, és az Origo most azt írja, hogy az ügyészség szerint igazuk van.

"megállapítom, hogy a nyomozóhatóság intézkedése törvénysértő volt, és erre figyelemmel megállapítom, hogy a gyanúsított jogállása megszűnt"

Ez olvasható a jogerős ügyészségi végzésben.

Az Origo kérdésére a rendőrség még nem válaszolt, hogy indult-e bármilyen belső vizsgálat a törvénytelen gyanúsítások miatt.

Nem csak a biztonsági őröknek volt nehéz.

Nyilván véletlen egybeesés, de pont a plakátháború idején törvényességi felügyeleti eljárás indult az egyik oszlopokat védő biztonsági cég ellen. A hatósági ellenőrzésen ugyanis nem találták meg a cég tábláját a cégbíróságon bejelentett székhelyen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.