A török vallásügyi hatóság szerint nincs rendben, ha a nők szőrtelenítenek

A török állami vallásügyi hatóság szerint bűnt követnek el azok a nők, akik kiszedetik a szemöldöküket és az arcszőrzetüket.

A török politikusok évek óta idiótábbnál idiótább tanácsokkal látják el a nőket: lehetőleg viseljenek fejkendőt, ne legyenek orvosok vagy pilóták, hanem maradjanak a konyhában a családdal. Két éve Bülent Arınç miniszterelnök-helyettes eljutott odáig, hogy a nőknek nem kellene olyan nyilvánosan nevetniük sem.

A Diyanet nevű vallásügyi hatóság most arra jutott, hogy a szemöldök kiszedetése és az arcszőrzet eltávolítása ellentétes az iszlámmal, ezért bűnnek számít. 

A kérdéssel egy hívő fordult az állami hatósághoz, mert nem tudott dönteni a kérdésben. Diyanet szerint csak azokat a nem természetes kinövéseket lehet eltávolítani, amelyen növekedése pszichológiailag is befolyásolhatja a nőket. A hatóság ítéletei az országban több millió vallásos veszi komolyan.(Süddeutsche Zeitung)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.