A török vallásügyi hatóság szerint nincs rendben, ha a nők szőrtelenítenek

külföld
2016 február 05., 14:21
comments 169

A török állami vallásügyi hatóság szerint bűnt követnek el azok a nők, akik kiszedetik a szemöldöküket és az arcszőrzetüket.

A török politikusok évek óta idiótábbnál idiótább tanácsokkal látják el a nőket: lehetőleg viseljenek fejkendőt, ne legyenek orvosok vagy pilóták, hanem maradjanak a konyhában a családdal. Két éve Bülent Arınç miniszterelnök-helyettes eljutott odáig, hogy a nőknek nem kellene olyan nyilvánosan nevetniük sem.

A Diyanet nevű vallásügyi hatóság most arra jutott, hogy a szemöldök kiszedetése és az arcszőrzet eltávolítása ellentétes az iszlámmal, ezért bűnnek számít. 

A kérdéssel egy hívő fordult az állami hatósághoz, mert nem tudott dönteni a kérdésben. Diyanet szerint csak azokat a nem természetes kinövéseket lehet eltávolítani, amelyen növekedése pszichológiailag is befolyásolhatja a nőket. A hatóság ítéletei az országban több millió vallásos veszi komolyan.(Süddeutsche Zeitung)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.