A KLIK szerint a helyi gázszolgáltató hibája, hogy nincs fűtés a gyöngyöstarjáni iskolában

oktatás
2016 február 07., 14:34
comments 266
photo_camera Kényszerű tanítási szünet. 

A Gyöngyöstarjáni Általános Iskolában hétfőn nem lesz tanítás, miután a helyi gázszolgáltató pénteken lekapcsolta a gázt az épületben. Jelenleg nincs fűtés az épületben, mert a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) nem fizette ki a gázszámlát. Ezt az Origo kérdésére a KLIK erősítette meg. Az esetről elsőként az ATV számolt be

Az intézményfenntartó az Origónak küldött válaszában azt is írta, hogy 

a tanítási szünet a gázszolgáltató hibája, mert mindenféle előzetes értesítés nélkül kapcsolták ki a szolgáltatást. 

A KLIK közölte azt is , hogy hétfőn befizetik a hátralékot, így kedden már újra lehet oktatás az intézményben. A hétfőn elmaradó tanítási napot az intézmény vezetője szerint február 20-án, szombaton pótolják.

Az intézményfenntartót a kormány eredetileg azért hozta létre, és azért államosították a tanintézményeket, mert 2010 előtt az iskoláknak napi szintű anyagi problémáik voltak. 

(Index via Origo

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.