Terepjáróból lövik ki a kutyákat Kazincbarcikán

Az RTL Klub számolt be arról, hogy Kazincbarcika kertvárosi részén állítólag egy terepjáróból lövik ki a kutyákat sorra mostanában. Az elmúlt napokban több lelőtt és meglőtt kutyát találtak, de olyan eset is akadt, hogy gazdájától néhány méterre álló kutyát lőttek agyon. 

Szemtanúk egy fehér terepjáróról beszélnek. A Facebookon pedig terjed egy helyi lakó hosszú bejegyzése, amiben arról is szó van, hogy egy esetnél sikerült tetten érni egy távcsöves puskával rendelkező férfit, aki arról beszélt, hogy ő az önkormányzat egyik cégének megbízásából dolgozik, és csak kábítólövedékekkel lövi ki a kóbor kutyákat, hogy utána begyűjtse őket. 

Az egyik meglőtt kutya (Kép: Facebook)

Azt azonban, hogy akkor mitől halt meg a kutya, nem tudta megválaszolni. 

Az RTL kereste az önkormányzati céget is, de nem kaptak választ. A rendőrség szerint zajlik nyomozás állatkínzás miatt, sőt, a tévé szerint egy férfit már gyanúsítottként hallgattak ki. 

Barcika polgármestere az Indexnek mondta el, hogy ő is várja a rendőrségi nyomozás eredményét, de közben bekéretett minden elérhető információt. A város valóban rendelkezik egy altatólövedékes puskával, de az csak injekciót lő ki, és típusa elvben egy szemtanú elmondása alapján nem egyezik a tettenért férfinél lévő altatólövedékes fegyverrel. (RTL/Index)