Bayer Zsolttal és jobboldali megmondóemberekkel indul hétfőn az új kormánypárti rádió

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A hírrádióként induló Karc FM a 105,9-es frekvencián lesz hallható, amit korábban a Gazdasági Rádió használt. A frekvenciát Kriczki Andrea illetve a hozzátartozó Hang-Adás Kft. nyerte el a szeptemberben a Médiatanács pályázatán, majd átengedte használatát a Magyar Időket kiadó Liszkay Gábornak, a Magyar Nemzet volt főszerkesztőjének, a Hír TV egykori vezérigazgatójának. 

Liszkay tavaly vette meg a Napi Gazdaság című gazdasági napilapot a Századvég Gazdaságkutatótól, és ezzel a vétellel szerzett opciós jogot a frekvenciát használó cégre. (Kriczki korábban - Siófokon - már játszott át hasonló módon frekvenciát Fidesz-közeli tulajdonoshoz.) A 105,9 egyébként értékes frekvencia: mivel közösséginek minősül, nem kell fizetni utána kereskedelmi díjat, viszont Budapesten és agglomerációjában akár 1,3 millió embert is el tud érni. 

Az új adó kb. 25 fős stábbal áll fel, és a Simicska-birodalomhoz tartozó Lánchíd Rádiót a tavalyi gecizésig vezető Gajdics Ottó lesz majd a főszerkesztője. (Ez első nekifutásra kisebb, mint a Lánchíd jelenlegi stábja, ahol több, mint 50-en dolgoznak.) Gajdics azt mondta kérdésünkre, hogy kábé az új stáb fele érkezik a Lánchídtól, és várhatóan lesznek köztük olyanok is, akik az MTVA valamelyik csatornájától érkeznek. 

Az adó, mint annak idején a Nemzet és a Lánchíd, szimbiózisban működik majd a Napi Gazdaságról időközben átnevezett Magyar Időkkel. A stúdió a lap szerkesztősége mellett, szintén a Lurdy Ház első emeletén kap helyet, de munkakörökben nem lesznek átfedések. 

Lesznek viszont jól ismert jobboldali médiaemberek a műsorvezetők között. A délután 4 és 6 között futó betelefonálós műsorban Gajdics mellett Bayer Zsolt, a Pestisrácokat kiadó Huth Gergely, a korábban a köztévében és rádióban műsorokat vezető Papp Endre is visz majd egy-egy napot. Mellettük a sportújságíró Vass István Zoltán és Perjés Klára, a Kossuth Rádió és az MTVA korábbi szerkesztője is kap műsort az új rádión. 

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.