Nyomoz a rendőrség a letelepedési kötvények ügyében

2016 február 11., csütörtök 6:13
60

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz a letelepedési államkötvények értékesítésének háttere ügyében, tudta meg a Magyar Nemzet. Az ügy állítólag onnan indult, hogy a három éve kezdődött eljárásról valaki anonim bejelentetést tett az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalánál tavaly decemberben. 

A letelepedési kötvény lényege, hogy 300 ezer euró értékben kell erre a célra kibocsátott államkötvény vásárolni, ötéves futamidőre, majd fél év után a vásárló letelepedési engedélyt kaphat. A kötvényt csak a gazdasági bizottság által kijelölt cégek forgalmazhatják. 

A lap úgy tudja, hogy a forgalmazó cégek után nyomoz a rendőrség. Állítólag van olyan cég, ami hamarabb kapott engedélyt, minthogy a liechtensteini cégbíróság bejegyezte volna. A Magyar Nemzet számításai szerint a letelepedési kötvény programjának létrehozása óta szolgáltatási díjként 74-90 milliárd forint körüli összegeket raktak zsebre a közvetítőcégek. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt