Mögöttem csak egyvalami áll: a tábla az iskolában

oktatás
2016 február 12., 08:18
comments 244

"Nem én egy személyben, hanem a Herman Ottó Gimnázium teljes tantestülete jelezte levelünkben az oktatás súlyos problémáit" - reagált Pilz Olivér, az iskola közalkalmazotti tanácsának elnöke Orbán Viktor felvetésére. A miniszterelnök a Fidesz évadnyitó frakcióülésén fejtette ki elméletét, miszerint

"nem életszerű, hogy egy szép reggel Miskolcon Pilz Olivér felkel, rájön, hogy rendkívül elégedetlen és elkezd levelet írni, tiltakozni".

Orbán ezzel azt próbálta sugallni, hogy

valakik gerjesztik a pedagógusok elégedetlenségét.

Nyilván mindenféle, az ország életére törő gonosz külső erők. Pilznek viszont erre is volt válasza:

"Mögöttem csak egyvalami áll: a tábla az iskolában."

Pilz szerint amúgy nem a nyílt levél volt az első lépésük, korábban más módon is próbálták jelezni, hogy baj van. Írtak a Kliknek és az államtitkárnak is, de semmi se történt. (Via Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.