Se meleg víz, se fűtés: felújítás közben is üzemel az egri Markhot Ferenc Kórház

Komoly problémákat okoz a felújítás az egri Markhot Ferenc Kórházban a kórház egyik baleseti sebésze, Pócs Alfréd szerint. Mint mesélte, a felújítás alatt többször előfordult, hogy nemhogy meleg, de még hideg víz se folyt a csapokból. Így megesett, hogy a gyerekeket csak melegített vízzel tudták fürdetni, ahogy az is, hogy a neurológiai osztályon nem lehetett lehúzni a vécéket.

Január 20-án dolgozói fórumot tartottak a Markhot Ferenc Kórház alkalmazottai, mert a cikkben sorolt gondok mellett az is probléma, hogy a kórház kb. háromszázmillió forintnyi kafetériával is tartozik nekik. MTI Fotó: Komka Péter

Ehhez képest már-már jelentéktelennek tűnő probléma, hogy a reumakórházban meg nem volt fűtés.

Annál nagyobbnak, hogy egy ideig a sterilizáló sem üzemelt, ahogy a diagnosztikai eszközök jelentős része most se használható:

a CT tönkrement, az MR és a mammográfia csak időszakosan működik.

A kórház ugyan több új diagnosztikai eszközt is vásárolt, de ezek Pócs szerint még bedobozolva állnak.

A helyzet szerinte már a betegellátást fenyegeti. Volt olyan, hogy a hétvégi traumatológiai ügyeletben egyetlen fúrómotor működött csak, így tömeges sérüléseket, például egy autóbaleset sérültjeit nem tudták volna ellátni.

A kórház igazgatója, Tóth ildikó szerint nem ekkora a baj. Szerinte a kórházi dolgozókat megfelelően tájékoztatták a meleg víz szakaszos kieséséről. A diagnosztikai berendezések meg az éveken át elmaradó karbantartás miatt romlottak el, az új eszközök pedig próbaüzemben vannak, addig a régi készülékeket kell használni. (Magyar Nemzet via HVG)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;