Egyetlen szavazatot sem kapott, mégis őt nevezte ki a Klik kollégiumigazgatónak

oktatás
2016 február 13., 06:16
comments 194

A Klik szegedi tankerületi igazgatója úgy nevezte ki Konkoly Bélát a Fodor-kollégium igazgatójának, hogy

egyetlen szavazatot sem kapott.

Az igazgatói helyre a testnevelő tanár Konkollyal szemben egy másik kollégiumot már 13 éve vezető Kuzma Éva pályázott, írja a Délmagyar.hu. A döntésről megkérdezték a különböző testületeket, akik így szavaztak: 

  • nevelőtestület 8–0, 
  • a diákönkormányzat 12–0, 
  • az alkalmazotti tanács 8–0, 
  • a sportmunkaközösség 12–0 

arányban Kuzma Évát támogatta Konkoly Bélával szemben. A közalkalmazotti tanács véleménye szerint Konkoly a pályázatában még a szervezeti struktúra lényeges elemeivel sincs tisztában. A nevelőtestület szerint Konkoly pályázata elnagyolt, tartalmi hiányosságokat, tévedéseket tartalmaz. És még Klebelsberg nevét sem tudta helyesen leírni: Klebersbergként szólította meg az intézményfenntartót a pályázatában. A munkaközösség véleménye szerint 

„ugyan szerteágazó a kapcsolatrendszere, és a képzettsége is sokrétű, egyáltalán nincs sem kollégiumi, sem pedagógiai vezetői tapasztalata, de még tanári gyakorlata sincs ebben a korosztályban".


A Kliket megkereste a Délmagyar.hu, hogy akkor mégis miért választották ki Konkoly Bélát, de csak annyi választ kaptak, hogy  

"a döntés meghozatala a KLIK belső eljárásrendje szerint a tankerületi igazgató hatásköre, aki a döntését nem köteles megindokolni."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.