Egyetlen szavazatot sem kapott, mégis őt nevezte ki a Klik kollégiumigazgatónak

A Klik szegedi tankerületi igazgatója úgy nevezte ki Konkoly Bélát a Fodor-kollégium igazgatójának, hogy

egyetlen szavazatot sem kapott.

Az igazgatói helyre a testnevelő tanár Konkollyal szemben egy másik kollégiumot már 13 éve vezető Kuzma Éva pályázott, írja a Délmagyar.hu. A döntésről megkérdezték a különböző testületeket, akik így szavaztak: 

  • nevelőtestület 8–0, 
  • a diákönkormányzat 12–0, 
  • az alkalmazotti tanács 8–0, 
  • a sportmunkaközösség 12–0 

arányban Kuzma Évát támogatta Konkoly Bélával szemben. A közalkalmazotti tanács véleménye szerint Konkoly a pályázatában még a szervezeti struktúra lényeges elemeivel sincs tisztában. A nevelőtestület szerint Konkoly pályázata elnagyolt, tartalmi hiányosságokat, tévedéseket tartalmaz. És még Klebelsberg nevét sem tudta helyesen leírni: Klebersbergként szólította meg az intézményfenntartót a pályázatában. A munkaközösség véleménye szerint 

„ugyan szerteágazó a kapcsolatrendszere, és a képzettsége is sokrétű, egyáltalán nincs sem kollégiumi, sem pedagógiai vezetői tapasztalata, de még tanári gyakorlata sincs ebben a korosztályban".


A Kliket megkereste a Délmagyar.hu, hogy akkor mégis miért választották ki Konkoly Bélát, de csak annyi választ kaptak, hogy  

"a döntés meghozatala a KLIK belső eljárásrendje szerint a tankerületi igazgató hatásköre, aki a döntését nem köteles megindokolni."
Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.