Milliárdokat készül eltulajdonítani az állam a Szép-kártyákról

gazdaság
2016 február 15., 12:40
comments 198

2,5 milliárd forint halmozódott fel a Széchenyi pihentő kártyákon (Szép-kártya), amit a dolgozók nem használtak fel. Ez a pénz elvileg visszajárna a munkáltatóknak, igaz, ez nem olyan egyszerű (a munkáltató nem kapja vissza a korábban kifizetett közterhet, viszont új bevételként társasági adót kell befizetnie).

Ezért aztán miért ne nyúlná le az egészet a kormány?

– gondolkodtak a kormánynál, írja a Napi.hu.

Azaz: "a 2,5 milliárd forint visszautalása a korábbi tapasztalatok alapján nem bizonyult jó megoldásnak, a rendszer semelyik szereplőjének sem előnyös, ezért a lehető legjobb megoldás, ha a pénz az államhoz kerül."

A rendelettervezet szerint a cégek visszakérhetik a pénzt a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, de akkor újra adózniuk kell, és ha megfeledkeznek róla, akkor az NGM lenyeli a pénzt. A pénzt a

belföldi turizmus élénkítésére,

vélhetőleg reklámkampányokra fordítják a terv szerint.

(Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.