Samsung még mindig azt javasolja, hogy ne beszéljünk magánéletünk titkairól az okostévé előtt, mert az minden szavunkat követheti

TECH
2016 február 15., 14:59
comments 148

"Kérjük, legyen tisztában azzal, hogy amennyiben a tévé előtt elmondott szavai személyes vagy egyéb érzkeny információt tartalmaznak, akkor azokat megszerezhetik harmadik felek"

– ez a mondat áll a Samsung okostévék adatkezelési szabályzatában, vette észre tavaly a Daily Beast. Azaz gyakorlatilag azt javasolja a gyártó, hogy ne beszéljünk nyíltan a saját tévénk előtt, mert valakik bármikor kémkedhetnek azon keresztül.

Ez akkor hatalmas botrányt váltott ki, és a Samsung egy picit belenyúlt a szabályzatba. De csak annyival egészítették ki, hogy a Nuance Communications nevű cég az, amelyik jelenleg adatokat gyűjt a tévé előtt mondott szavak alapján, és ezeket szöveges kereséssé alakítja, amelyeket a reklámok optimalizációjában használ fel.

photo_camera

A témát most különösebb ok nélkül újra osztani kezdték az interneten, talán azért, mert először tavaly februárban jött elő, de valószínűleg azért is, mert

lényegében azóta is így van, azaz továbbra kémkedhet a tévénk utánunk.

Egyébként nem csak a Samsung okostévéi bűnösek, az iPhone, a Nexus telefonok, a Moto X, Microsoft Kinect és az Amazon Echo hasonló módon gyűjtenek adatot rólunk a saját életterünkben.

(The Week, The News Minute)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.