Egymilliárd forintot kap a magyar kormánytól a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház

Balog Zoltán és Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke szombaton a felvidéki Révkomáromban aláírta azt szerződést, amellyel a magyar kormány az egyház magyar gyülekezeteinek egymilliárd forint támogatást irányoz elő. Balog szerint ez az egymilliárd az összetartozás üzenete.

Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere és Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház püspöke Révkomáromban - Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Fazekas László történelmi jelentőségűnek nevezte a támogatást. Elmondta, hogy a pénzt a felvidéki gyülekezetek és a lelkészi szolgálat megerősítésére, az oktatásügy fejlesztésére és különböző létesítmények kialakítására fordítják majd.

Az egymilliárd forintos keretösszegű támogatást az egyház kérése alapján tavaly decemberben hagyta jóvá a magyar kormány, annak odaítélését Balog Zoltán jelentette be ugyancsak decemberben a felvidéki Somorján, amikor a Csallóköz legrégebbi egyházi épületének külső felújítása alkalmából tartott hálaadó istentiszteleten vett részt. (MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;