A budapestiek óriási többsége elutasítja a Városliget beépítését

2016 február 23., kedd 8:00
70

Az Ipsos közvéleménykutató a Levegő Munkacsoport megbízásából mérte fel, hogy mennyire támogatják a budapestiek a Városliget beépítését, az államilag, 200 milliárd forintnyi adóból ideálmodott megalomán múzeumnegyedet, írja az Index. A kutatást itt éri el (.pdf). Kiderült, hogy a kérdés feltételének módjától függően

a budapestiek 55-75 százaléka elutasítja a tervet.A válaszadók háromnegyede egyetértett azzal a megfogalmazással, hogy a Városligetben ne létesítsenek új építményeket, de a cég megerősítésként kifordítva is feltett két hasonló kérdést. Az „egyetért-e azzal, hogy a Városligetben egy jelentősen kibővített múzeumi-kulturális negyedet alakítsanak ki számos új épülettel” kérdésre 64 százalék mondott nemet, egy harmadik változatra pedig 55.

Tehát a beruházások ellenzőinek aránya 75 és 55 százalék között volt, míg a támogatóké 40 és 23 százalék között.

A felmérés szerint a budapestiek 83 százaléka nem szeretné azt sem, hogy a Magyar Nemzeti Galériát a Budai Várból a Városligetbe telepítsék.

A hivatalok várba költöztetését sem tartják jó ötletnek, ezt 77 százalék utasítja el.

Azzal viszont egyetértett a pestiek 85 százaléka, hogy a Nyugati Pályaudvar épülete mögött, a Podmaniczky utca mellett a vágányok lefedésével új másfél kilométer hosszú parkot alakítsanak ki.

(Index)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt