Mi már tudjuk, honnan jön majd a következő néni, aki három hónap múlva megakadályozza az MSZP-t, hogy leadja a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kezdeményzését

2016 február 24., szerda 11:27
47

Az előző vasárnapi népszavazásról szóló népszavazást megakadályozó néni Tordasról jött, a mostani pedig Herceghalomról. Mindkét faluban kevesebb, mint kétezren laknak, előbbi Fejér, utóbbi Pest megyében van, de egymáshoz elég közel helyezkednek el.

De honnan jön a következő, az MSZP megakadályozásához nagyon korán kelő néni?

Valószínűleg megtaláltuk:Ha Tordast Herceghalomra tükrözzük, szinte pontosan Úny határába kerülünk.A győztes tehát Úny, ez a szép, Komárom-Esztergom megyei kis falu, a Csigavár (a budai Halászbástya csigaházakból kirakott másának) otthona. Úgy látjuk, nagyon nagy valószínűsége van annak, hogy legközelebb egy únyi idős néni fog az MSZP elé vágni, nagyjából három hónap múlva, amikor a Kúria elutasítja a most beadott népszavazási kérdést.

Persze nem szabad elfeledkezni erről a részletről sem:Herceghalom és Tordas egyaránt nagyjából 15 kilométerre vannak Felcsúttól, Úny viszont már lényegesen messzebb, 23 kilométerre.

(Ha a Felcsúttól 15 kilométerre lévő falvak a kritérium, akkor Úny helyett többek között Lovasberény, a dolomitbányával is rendelkező Gánt, Tarján, Várgesztes és Gyermely jöhet szóba. Esetleg Etyek, Zsámbék vagy Vereb.)Egy másik baj van még Únnyal: autóval húsz perccel többet kell utazni. Megnéztük, mennyi idő beérni ezekből a falvakból a Nemzeti Választási Irodába (Budapest, Alkotmány utca 3.), ami fontos, hiszen nagyon korán reggel kell odaérni.

  • Tordas: 37 kilométer, 34 perc
  • Herceghalom: 32 kilométer, 33 perc
  • Úny: 36 kilométer, 51 perc.

Továbbá nem is fideszes, hanem független a polgármester (igaz, a korábban fideszes herceghalmi polgármestert is függetlenként választották újra a legutóbbi választáson).Ezzel együtt még mindig elég nagy esélyes Úny.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt