Mi már tudjuk, honnan jön majd a következő néni, aki három hónap múlva megakadályozza az MSZP-t, hogy leadja a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kezdeményzését

politika
2016 február 24., 11:27
comments 44

Az előző vasárnapi népszavazásról szóló népszavazást megakadályozó néni Tordasról jött, a mostani pedig Herceghalomról. Mindkét faluban kevesebb, mint kétezren laknak, előbbi Fejér, utóbbi Pest megyében van, de egymáshoz elég közel helyezkednek el.

De honnan jön a következő, az MSZP megakadályozásához nagyon korán kelő néni?

Valószínűleg megtaláltuk:

photo_camera

Ha Tordast Herceghalomra tükrözzük, szinte pontosan Úny határába kerülünk.

photo_camera

A győztes tehát Úny, ez a szép, Komárom-Esztergom megyei kis falu, a Csigavár (a budai Halászbástya csigaházakból kirakott másának) otthona. Úgy látjuk, nagyon nagy valószínűsége van annak, hogy legközelebb egy únyi idős néni fog az MSZP elé vágni, nagyjából három hónap múlva, amikor a Kúria elutasítja a most beadott népszavazási kérdést.

Persze nem szabad elfeledkezni erről a részletről sem:

photo_camera

Herceghalom és Tordas egyaránt nagyjából 15 kilométerre vannak Felcsúttól, Úny viszont már lényegesen messzebb, 23 kilométerre.

(Ha a Felcsúttól 15 kilométerre lévő falvak a kritérium, akkor Úny helyett többek között Lovasberény, a dolomitbányával is rendelkező Gánt, Tarján, Várgesztes és Gyermely jöhet szóba. Esetleg Etyek, Zsámbék vagy Vereb.)

photo_camera

Egy másik baj van még Únnyal: autóval húsz perccel többet kell utazni. Megnéztük, mennyi idő beérni ezekből a falvakból a Nemzeti Választási Irodába (Budapest, Alkotmány utca 3.), ami fontos, hiszen nagyon korán reggel kell odaérni.

  • Tordas: 37 kilométer, 34 perc
  • Herceghalom: 32 kilométer, 33 perc
  • Úny: 36 kilométer, 51 perc.

Továbbá nem is fideszes, hanem független a polgármester (igaz, a korábban fideszes herceghalmi polgármestert is függetlenként választották újra a legutóbbi választáson).

photo_camera

Ezzel együtt még mindig elég nagy esélyes Úny.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.