Damaszkusz és Deraa már él a tűzszünet

külföld
2016 február 27., 05:05
comments 16

Az ENSZ szíriai különmegbízottja Staffan de Mistura jelentése szerint a szíriai tűzszünet szombaton nulla órakor történt bevezetése óta Damaszkuszban és Deraában elcsendesültek a fegyverek. A megbízott elmondta, hogy a békefolyamatot támogató országok szombaton összegyűlnek Genfben, hogy megvizsgálják a fegyvernyugvás helyzetét. 

AFP / ABDULMONAM EASSA
photo_camera AFP / ABDULMONAM EASSA

A tűzszünet betartását Amerika és Oroszország ellenőrzi washingtoni, moszkvai, ammáni, latakiai központokból, illetve az ENSZ genfi székhelyéről. Ha fegyvernyugvás tartós marad, akkor március hetedikén újraindulhatnak szíriai konfliktus megoldását célzó genfi béketárgyalások. Mistura azt mondta, három hétig tartó egyeztetéseket terveznek, ami alatt új összetételű kormány, új alkotmány és 18 hónapon belül parlamenti és elnökválasztások kiírásának kérdéseit tisztáznák. (MTI/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.