„A hatalom azoké, akik titeket, akiknek a nyakkendője Orbán Viktorok és Habony Árpádok seggéből lóg ki, el fognak zavarni”

2016 február 28., vasárnap 15:57
813

Kövesdi Veronika egyetemi hallgató mondta a legkeményebb beszédet az Orbán Viktor évértékelőjére szervezett tiltakozó megmozduláson. Íme az ellenzék új Jeanne d'Arc-ja:


„Nincs hatalmatok felettünk, akármennyi pénzetek van, akármennyi verőembert küldötök ránk, mert a hatalom a népé!”

– kezdte beszédét Kövesdi, majd Klikbe ültetett pártkatonákról, lopott kiváltságokról, cinkos ügyészségről, illetve tanáraikkal való szolidaritásból kockás inget húzó diákokról, a rossz körülmények között szenvedő egészségügyi dolgozókról szólt.

„A hatalom azoké, akik titeket, akiknek a nyakkendője Orbán Viktorok és Habony Árpádok seggéből lóg ki, el fognak zavarni és felelősségre fognak vonni”

– mondta Kövesdi. Szerinte nem kellene a hatalomnak azt ígérnie, hogy megvéd a bevándorlóktól, mert valójában a mostani hatalom jelenti ránk a legnagyobb fenyegetést.

MTI Fotó: Mohai Balázs

„Mindannyian tudjuk, hogy bűnösök vagytok”

– mondta a szónok, aki szerint végül senki nem fog tudni elmenekülni a felelősségre vonás elől.

UPDATE. Beszámolt a beszédről az MTI is, a következőképpen: "A demonstráción felszólalt Baranyi Krisztina, az Együtt ferencvárosi önkormányzati képviselője; Komáromi Zoltán háziorvos, az Együtt elnökségi tagja; Kövesdi Veronika egyetemista; Ring Éva egyetemi oktató; továbbá Vajda Zoltán, az Új Magyar Köztársaság Egyesület ügyvivője is."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt