Úgy tűnik, nagyon sokan nem mentek iskolába hétfőn

oktatás
2016 március 01., 07:35
comments 146

Sajnos pontos számok nincsenek, és az sem világos, hogy azért, nem mert senki nem vette a fáradtságot a számolásra, vagy mert a Klik igenis számlált, csak nem árulja el az eredményt. Mindenesetre a vidéki sajtó szerint sokan, sokfelé maradtak otthon:

Kemma.hu: Iskolások, iskolán kívül

"Úgy tudjuk, hogy Tatán és Tatabányán is akadt olyan iskola, amelyben a tanulók fele hiányzott, és azok több olyan szakképzős is élt a kimaradás lehetőségével, aki magának igazolhatta a hiányzást."

Szoljon.hu: Nem voltak suliban: sokan csatlakoztak a megyében is az országos akcióhoz

"Újszászon a SzMSzC Rózsa Imre Középiskolája és Kollégiuma diákjainak 75-80 százaléka nem jelent meg hétfőn az iskolában. A 9. évfolyamtól a 14-ig minden osztályból sokan hiányoztak az órákról. "

Szon.hu: Foghíjas osztályok – Így sült el a „Nem leszek suliban” akció megyénkben

"Ahogyan azt sejtettük, főleg a nagyobb városokban, és a középiskolákban nőtt meg ugrásszerűen a „hosszú hétvégét tartó” fiatalok száma, a vidéki általános iskolákban érdemben nem csökkent a diáklétszám."

Boon.hu: „Én is csak azért jöttem, hogy képviseljem az osztályomat”

"„Tanár úrnak jelentem, az osztály létszáma 35, hiányzik mindenki.” Akár ezzel a jelentéssel is kezdődhetett volna a hétfői tanítási nap a Herman Ottó Gimnázium egyik osztályában, már persze akkor, ha lett volna, aki jelentsen." 

Sonline.hu: Teljes osztályok hiányoztak hétfőn az iskolából

"Úgy tudjuk, akadt olyan általános iskola a megyeszékhelyen, ahol a nyolcadikosok nagy része nem jelent meg, másutt a diákok 35-40 százaléka maradt távol hétfőn."

Bama.hu: A szülők a pedagógusok mellé álltak

"Volt olyan osztály, ahol a 29-es létszámból mindössze egyetlen tanuló volt csak jelen. Volt olyan általános iskola, ahol a tanulók háromnegyede hiányzott, de a legtöbb helyen – akár általános, akár középiskolát nézve – az volt a tapasztalat, hogy a diákok nagyjából fele maradt otthon."

Delmagyar.hu: Üres osztályokat is találtunk a megyében

"Egy szegedi általános iskoláról tudtuk meg, hogy viszonylag nagyobb létszámban álltak a kezdeményezés mellé: a Gedóiban a szülők az egyik osztályból jelezték is, hogy mindannyian otthon maradnak."

Kisalföld.hu: Sok diák nem ment suliba - Körkép: Győrtől Mosonmagyaróváron át Sopronig

"Több intézménynél is jártunk reggel és délután. Volt, ahol alig volt diák, más osztályban meg alig hiányoztak. Sok múlt azon, hogy a szülők összefogással meg tudták-e oldani a gyerekek felügyeletét."

Baon.hu: Nem voltak suliban

"Kecskeméten egyébként Bányai Júlia Gimnázium 520 tanulójának közel a fele, körülbelül 250-260 diák nem jelent meg hétfőn az intézményben – tudtuk meg dr. Lukács Lajos igazgatótól. Nagyon vegyes volt a kép. A tömeges hiányzások elsősorban a felsős évfolyamokban fordultak elő, volt olyan osztály, ahol csak 4-5 tanuló ült a padokban."

Nyugat.hu: Komplett, érettségi előtt álló osztály is hiányzott ma az iskolából Szombathelyen

"Rápli Róbert, a Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola igazgatója jóval megdöbbentőbb dolgokat mondott: alig látott diákot a folyosókon, rengetegen maradtak ma otthon. Ahol tudták, megtartották az órákat, de előfordult, hogy nem is volt kinek: egy teljes érettségi előtt álló osztály is otthon maradt."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.