Másfél év után sikerült lezárni a nyomozást a Quaestor előtti idők legnagyobb magyar piramisjátéka ügyében

bűnügy
2016 március 04., 10:39

Nem hét, hanem kilenc milliárd forint kárt okoztak a Fortress álbrókeres piramisjáték irányítói az általuk lehúzott károsultaknak – derült ki a közleményből, amit abból az alkalomból adott ki a rendőrség, hogy végre sikerült lezárni a nyomozást. A károsultak száma 2170. A BRFK vádemelési javaslattal küldte meg az iratokat a Fővárosi Főügyészségnek.

A csalás a mostani magyar piramisjátékokhoz hasonlóan működött, azaz irreális hozamokat ígértek, amit az új befizetőktől szerzett pénzből fizettek ki, mindehhez agresszív ügynökhálózatot is építettek. Kissé komikussá tette az ügyet, hogy a csalás szervezői egészen nevetséges érvekkel győzték meg befektetőiket, és eleve egy félig-meddig kitalált amerikai cég nevében jártak el.

photo_camera Sz.-F. Zsolt.

Nem csak az 52 éves, korábban a körmendi kosárlabdában és a felsőtárkányi fociban is szerepet vállaló, és csalás miatt egyszer már elítélt Sz.-F. Zsolt, hanem üzlettársai,

  • B. Pál (39)
  • L. Zsolt (51)
  • Dr. F. Boglárka (42)
  • Cs. Viktor (53)
  • S. Károly (56)

ellen is vádemelést javasol a rendőrség.

Arról viszont nem ír a rendőrség szűkszavú közleménye, hogy azokkal a rendőrökkel mi van, akik a Fortress károsultjainak még a bedőlés után is azt tanácsolták, hogy inkább ne tegyenek feljelentést.

(Police)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.