Angela Merkel egyre népszerűbb

külföld
2016 március 07., 16:11
comments 254

A Yougov közvélemény-kutató mérése szerint egy hónap alatt 32-ről 37 százalékra nőtt Angela Merkel kancellár népszerűsége Németországban, a vele szemben elégedetlenek aránya ezzel párhuzamosan 61-ről 57-re csökkent. 1340 fős reprezentatív mintán végezték el a felmérést.  

Fotó: AFP / Tobias Schwarz.
photo_camera Fotó: AFP / Tobias Schwarz.

Merkel megítélése főleg saját pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és bajor testvérpártja, a Keresztényszociális Unió (CSU) szimpatizánsai körében javult, pedig ők az őszi-téli hónapokban fokozatosan elfordultak a kancellártól. A konzervatív szavazók körében népszerűségi mutatója most 54 százalékos a februári 48-al szemben, és hét százalékkal, 42-re csökkent a vele elégedetlenek száma. 

Érdekes viszont, hogy 59 százalék ennek ellenére sem ért egyet a merkeli menekültpolitikával, amit csak 39 százalék támogat. 

A német választók egyébként nem látnak érdemi alternatívát Merkel mellett, aki el tudná vezetni az országot. Frank-Walter Steinmeier szocdem külügyminiszter a második legerősebb jelölt, de mindössze 22 százalék látja alkalmasnak a feladatra. 

(Handeslblatt / DPA / Yougov)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.