Nem érettségizhetett ott és akkor Farkas Flórián, mint ahogy állítja

A fideszes roma politikus (és miniszterelnöki megbízott) körül hónapok óta egyre jobban dagad a botrány, több száz millió forint hollétével kapcsolatban merülnek fel elég erős kérdések, de közben amolyan minibotrányként ott van az is, hogy még mindig nem tudni, tényleg van-e érettségije a politikusnak, mint ahogy állítja. 

Kedden Farkas hosszas hallgatás, rengeteg megválaszolatlan kérdés után megszólalt az ügyben, de most az Index arról ír, hogy amit állít, az biztos hogy nem igaz. A lapnak ugyanis hivatalos papírjai vannak arról, hogy nem érettségizhetett ott és akkor, mint amit állít magáról. 

Farkas ugyanis azt állította, hogy középfokú tanulmányait a Budakalász Gimnázium esti tagozatán végezte, és 2001-ben végzett. 

De ez a lap szerint biztos nem igaz, ugyanis megkérdezték az Oktatási Hivatalt is, ahonnan azt a választ kapták, hogy az 1998 óta frissülő adatbázisukban „az Érintett érettségi bizonyítványára vonatkozó adat nem szerepel”.

Lehet, hogy ha a fideszes politikus tudja, hogy csak 1998 óta létezik ez az adatbázis, akkor okosabban választ dátumot és most nem lenne ez az egész kellemetlen hercehurca. 

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.