Nem érettségizhetett ott és akkor Farkas Flórián, mint ahogy állítja

A fideszes roma politikus (és miniszterelnöki megbízott) körül hónapok óta egyre jobban dagad a botrány, több száz millió forint hollétével kapcsolatban merülnek fel elég erős kérdések, de közben amolyan minibotrányként ott van az is, hogy még mindig nem tudni, tényleg van-e érettségije a politikusnak, mint ahogy állítja. 

Kedden Farkas hosszas hallgatás, rengeteg megválaszolatlan kérdés után megszólalt az ügyben, de most az Index arról ír, hogy amit állít, az biztos hogy nem igaz. A lapnak ugyanis hivatalos papírjai vannak arról, hogy nem érettségizhetett ott és akkor, mint amit állít magáról. 

Farkas ugyanis azt állította, hogy középfokú tanulmányait a Budakalász Gimnázium esti tagozatán végezte, és 2001-ben végzett. 

De ez a lap szerint biztos nem igaz, ugyanis megkérdezték az Oktatási Hivatalt is, ahonnan azt a választ kapták, hogy az 1998 óta frissülő adatbázisukban „az Érintett érettségi bizonyítványára vonatkozó adat nem szerepel”.

Lehet, hogy ha a fideszes politikus tudja, hogy csak 1998 óta létezik ez az adatbázis, akkor okosabban választ dátumot és most nem lenne ez az egész kellemetlen hercehurca.