Az MNB alapítványa szerint nem lesz wellnessbunker, de egyelőre nem mondják meg, mi igen

politika
2016 március 09., 11:08
comments 153
photo_camera

Az MNB alapítványa, a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány közleményében azt írja, hogy valótlan a 444 állítása, miszerint wellness-funkciókkal bővített bunkerrendszert építenének a Budai Vár oldalába, az Úri utca 72. szám alá.

Kérésünkre az alapítvány továbbra sem bocsátotta rendelkezésre a tervdokumentációt, a közleményükben csak részleteket közölnek az állítólagos tervről. Azt írják, "az oktatással és képzéssel foglalkozó központ legfontosabb célja a világ globális működésének elemzése és az ezzel kapcsolatos ismeretek megosztása lesz", és lesz benne szakkönyvtár.

Szerintük szó sem volt semmiféle wellness funkciók kialakításáról, cáfoljá ezt, és "a cikkben szereplő pezsgőfürdő, óriási medence és szauna helyiség kialakítása teljes ferdítés", de a tervvázlatokra nem adtak magyarázatot.

A 444 információi szerint a Műemléki Tanácsadó Testület tervtanácsa keddi ülésén tárgyalta azokat a terveket, amelynek részletei a cikkben láthatóak, és amelyeken láthatóan több medence és egyéb rekreációs helyiségek kialakítását tervezte a megrendelő. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.