Az MNB alapítványa szerint nem lesz wellnessbunker, de egyelőre nem mondják meg, mi igen

Az MNB alapítványa, a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány közleményében azt írja, hogy valótlan a 444 állítása, miszerint wellness-funkciókkal bővített bunkerrendszert építenének a Budai Vár oldalába, az Úri utca 72. szám alá.

Kérésünkre az alapítvány továbbra sem bocsátotta rendelkezésre a tervdokumentációt, a közleményükben csak részleteket közölnek az állítólagos tervről. Azt írják, "az oktatással és képzéssel foglalkozó központ legfontosabb célja a világ globális működésének elemzése és az ezzel kapcsolatos ismeretek megosztása lesz", és lesz benne szakkönyvtár.

Szerintük szó sem volt semmiféle wellness funkciók kialakításáról, cáfoljá ezt, és "a cikkben szereplő pezsgőfürdő, óriási medence és szauna helyiség kialakítása teljes ferdítés", de a tervvázlatokra nem adtak magyarázatot.

A 444 információi szerint a Műemléki Tanácsadó Testület tervtanácsa keddi ülésén tárgyalta azokat a terveket, amelynek részletei a cikkben láthatóak, és amelyeken láthatóan több medence és egyéb rekreációs helyiségek kialakítását tervezte a megrendelő. 

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.