Nyolc évig tartottak pincébe zárva egy budapesti nyugdíjast

bűnügy
2016 március 10., 05:38
comments 52

Nyolc éven át élt szinte teljes sötétségben, a napfénytől és a külvilágtól elzárva egy budapesti nyugdíjas. Az idős nő fogvatartói között családtag is volt.

A bűnözők enni is alig adtak a nőnek, akinek a nyugdíját folyamatosan felvették.

A Blikk beszámolójából nem derül ki, hogy mikor és hogyan szabadult ki rabságából a nő, akit most egy, családon belüli erőszak áldozatait fogadó és kezelő dunántúli krízisközpontban ápolnak. A központot működtető alapítvány vezetője szerint a nő beszámíthatatlan állapotban van, ügyét még vizsgálja a rendőrség. Ez utóbbi nem kívánta kommentálni az ügyet.

A lapnak nyilatkozó Skultéti-Szabó Katalin pszichológus szerint egy ilyen hosszan tartó fogvatartás súlyos krízisállapotot szül, tartósan is károsíthatja az áldozatot. A fizikai állapotán ugyan lehet javítani, de a kezeletlen betegségek visszafordíthatatlanná is válhatnak és szellemi leépülést idézhetnek elő. Így nem zárható ki, hogy a nő már nem lesz képes reintegrálódni a társadalomba. (Címlapképünk illusztráció. Fotó: Adrian Scottow / Flickr CC BY-SA 2.0)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.