Nyolc évig tartottak pincébe zárva egy budapesti nyugdíjast

2016 március 10., csütörtök 5:38
52

Nyolc éven át élt szinte teljes sötétségben, a napfénytől és a külvilágtól elzárva egy budapesti nyugdíjas. Az idős nő fogvatartói között családtag is volt.

A bűnözők enni is alig adtak a nőnek, akinek a nyugdíját folyamatosan felvették.

A Blikk beszámolójából nem derül ki, hogy mikor és hogyan szabadult ki rabságából a nő, akit most egy, családon belüli erőszak áldozatait fogadó és kezelő dunántúli krízisközpontban ápolnak. A központot működtető alapítvány vezetője szerint a nő beszámíthatatlan állapotban van, ügyét még vizsgálja a rendőrség. Ez utóbbi nem kívánta kommentálni az ügyet.

A lapnak nyilatkozó Skultéti-Szabó Katalin pszichológus szerint egy ilyen hosszan tartó fogvatartás súlyos krízisállapotot szül, tartósan is károsíthatja az áldozatot. A fizikai állapotán ugyan lehet javítani, de a kezeletlen betegségek visszafordíthatatlanná is válhatnak és szellemi leépülést idézhetnek elő. Így nem zárható ki, hogy a nő már nem lesz képes reintegrálódni a társadalomba. (Címlapképünk illusztráció. Fotó: Adrian Scottow / Flickr CC BY-SA 2.0)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt