Kevesebbet piálnak és cigiznek a magyar tizenévesek, mint 2010-ben

Kevesebb alkoholt isznak és kevesebbet dohányoznak a magyar tinédzserek, mint 2010-ben, de más országokkal összehasonlítva még mindig kedvezőtlenek a magyar adatok – közölték azon a budapesti sajtótájékoztatón, amin az Iskoláskorú gyermekek egészségmagatartása elnevezésű nemzetközi kutatás friss jelentését ismertették.

Pillanatkép a legendás Csak egy szippantás című műből

Hogy ebben mekkora szerepe volt a trafiktörvényeknek, azt az MTI híre alapján nem tudni.

A kutatás az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (Nefi) együttműködésében készült. Török Krisztina, a Nefi főigazgatója szerint az adatok alapján Magyarországon kiemelkedően erősek a tizenévesek baráti kapcsolatai.

Pusztai Zsófia, a WHO magyarországi képviseletének vezetője a nemzetközi eredményeket ismertetve azt emelte ki, hogy bár a fiúk túlsúlyosabbak, a lányok nagyobb arányban tartják magukat annak.

A rendezvényen Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy a következő hónapokban a kormányzat szakértők bevonásával újabb népegészségügyi programot alkot, amit még az idén szeretnének elindítani.