Már bizniszelnek egymással a törökök és az oroszok

külföld
2016 március 18., 10:57
comments 83

A török Renaissance Construction építőipari vállalat nyerte meg a Moszkva seremetyevói repülőtere új termináljának és egy alagútjának megépítésére kiírt pályázatot - jelentette ki pénteken Mihail Vaszilenko, a légikikötő vezérigazgatója.

A török cég kiválasztása váratlan fordulat, mert Moszkva szankciókat vezetett be Ankara ellen, miután a törökök légtérsértésre hivatkozva lelőttek egy orosz harci gépet a szíriai határ közelében. A török építőipari, turisztikai és szállodaipari cégeket január 1-től kitiltották az orosz piacról.

Vaszilenko nem nyilatkozott a tendert elnyerő pályázat részleteiről de a seremetyevói reptér januárban azt közölte, hogy az utasforgalmi terminál és az alagút 2018-ig történő megépítése 630 millió dollárba kerül majd. Külön megpályáztattak egy teherterminált is, 70 millió dollár értékben.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.