Öngyilkos merénylet volt Isztambulban

A török hatóságok szerint öngyilkos merénylő robbanthatta fel magát szombat késő délelőtt a népszerű sétálóutca, az Istiklal Taksim tér felöli végén. A körzet kormányzója szerint legalább négyen meghaltak - ebben benne lehet az öngyilkos merénylő is. A kormányzó szerint legalább húsz sérültje is van a támadásnak.

Az Al Jazeerának nyilatkozó szemtanúk szerint a robbanás nagy pánikot okozott, százak menekültek rohanva a helyszínről, amit azóta a rendőrség kordonokkal le is zárt.

Az emberek pánikban menekültek a robbanás helyszínéről. Fotó: AFP / Bulent KILIC

A robbanás helyszíne Isztambul egyik legnépszerűbb környéke. Az Istiklal utcában több száz bolt van, a robbanás idején általában nagy a nyüzsgés a környéken.

Voltak, akik a sok száz bolt egyikében húzták meg magukat a robbantás után. Fotó: AFP / Bulent KILIC

Törökországban az elmúlt hónapokban több merényletet is elkövetettek, legutóbb a fővárosban, Ankarában volt két robbantás. Azokért a kurd PKK-ból kiszakadt terrorcsoport vállalta a felelősséget, de tavaly az ISIS is elkövetett két merényletet az országban. (Címlapképünkön egy török rendőr rohan a robbanás helyszínére. Fotó: AFP / Bulent KILIC)

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.