Öngyilkos merénylet volt Isztambulban

külföld
2016 március 19., 09:30
comments 78

A török hatóságok szerint öngyilkos merénylő robbanthatta fel magát szombat késő délelőtt a népszerű sétálóutca, az Istiklal Taksim tér felöli végén. A körzet kormányzója szerint legalább négyen meghaltak - ebben benne lehet az öngyilkos merénylő is. A kormányzó szerint legalább húsz sérültje is van a támadásnak.

Az Al Jazeerának nyilatkozó szemtanúk szerint a robbanás nagy pánikot okozott, százak menekültek rohanva a helyszínről, amit azóta a rendőrség kordonokkal le is zárt.

Az emberek pánikban menekültek a robbanás helyszínéről. Fotó: AFP / Bulent KILIC
photo_camera Az emberek pánikban menekültek a robbanás helyszínéről. Fotó: AFP / Bulent KILIC

A robbanás helyszíne Isztambul egyik legnépszerűbb környéke. Az Istiklal utcában több száz bolt van, a robbanás idején általában nagy a nyüzsgés a környéken.

Voltak, akik a sok száz bolt egyikében húzták meg magukat a robbantás után. Fotó: AFP / Bulent KILIC
photo_camera Voltak, akik a sok száz bolt egyikében húzták meg magukat a robbantás után. Fotó: AFP / Bulent KILIC

Törökországban az elmúlt hónapokban több merényletet is elkövetettek, legutóbb a fővárosban, Ankarában volt két robbantás. Azokért a kurd PKK-ból kiszakadt terrorcsoport vállalta a felelősséget, de tavaly az ISIS is elkövetett két merényletet az országban. (Címlapképünkön egy török rendőr rohan a robbanás helyszínére. Fotó: AFP / Bulent KILIC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.