Felhívta a rendőrséget, hogy megölné Orbán Viktort

bűnügy
2016 március 21., 09:44
comments 242

Emberölés előkészületének gyanúja miatt indítot nyomozást a rendőrség annak a 60 év körüli nőnek az ügyében, aki még a múlt héten felhívta a 112-es segélyhívó számot, és közölte, hogy meg akarja ölni Orbán Viktort. 

A BRFK életvédelmi osztályának két hónapja van arra, hogy megállapítsa, komolyan gondolta-e a nő a fenyegetést, vagy egyszerűen csak meghibbant. 

Az Átlátszó rendőröket kérdezett meg az ügyről, akik egyértelműen túlzásnak tartják az eljárást: szerintük ha a nő csak annyit mondott, hogy meg akarja ölni Orbánt, az inkább zaklatásnak minősül, ami magánvádas ügy, és Orbánnak magának kellett volna feljelentést tennie.

A meg nem nevezett rendőrök szerint inkább a TEK-nek kellett volna továbbítani a bejelentést. 

(atlatszo.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.