Két évet is kaphat Gulyás Márton, mert a Nemzeti Választási Irodánál titlakozni mert a kopaszok akciója ellen

Kétéves börtönbüntetésre is ítélheti a bíróság Gulyás Mártont, aki az emlékezetes kopaszos tolongás másnapján odament a Nemzeti Választási Irodához, és tiltakozásképp eltávolított az épületről két táblát. 

"Egy nappal a Nemzeti Választási Irodánál történt erőszakos szabotázst követően, barátaimmal közösen meglátogattuk az intézményt, és mivel az méltatlanná vált a magyar állampolgárok alkotmányos jogait biztosítani, szimbolikusan bezártuk: a kormányzati kommunikációt másoló plakátokkal ragasztottuk tele, illetve én magam a bejárat mellől lefejtettem a Nemzeti Választási Iroda illetve a Nemzeti Választási Bizottság feliratú táblákat" - írja most kiadott közleményében Gulyás. 

Az akcióról videó is készült:

A mozgalmár akcióját az ügyész kihívóan közösségellenesnek, erőszakosnak, másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltőnek minősítette, így bűnügyi eljárás keretében a Pesti Központi Kerületi Bíróságra utalta. A büntetés akár két év is lehet.

A tárgyalást holnap reggel kilenckor tartják.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.