Szijjártó felszólította a magyarokat, hogy ne utazzanak Brüsszelbe, ha tehetik

Terrorizmus
2016 március 22., 17:14
comments 246

Szijjártó Péter szerint aki teheti, ne utazzon Brüsszelbe, mert a helyzet rendkívül súlyos, mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter egy budapesti sajtótájékoztatón.

Azt is elmondta a magyar diplomácia feje, a két magyar sérült közül az egyik a metróállomáson volt, amikor a robbanás történt; a délutáni órákban belső vérzés miatt meg kellett műteni, állapotát stabilizálták. A férfi az unió melletti állandó magyar képviseleten dolgozik, feleségével kapcsolatban vannak. A másik sérült, aki egy helyi cég alkalmazottja, a repülőtéren volt, csonttörést szenvedett, megoperálták.

Szijjártó szerint mindenki számára világossá kell válnia: nem az a válasz erre, hogy "még jobban kitárjuk a kapuinkat", hanem az, hogy "megvédjük magunkat", és megszűnik az az "eszetlen politika", amely egyre több embert ellenőrizetlenül Európába enged. Minél többen jönnek, annál nagyobb a veszély - tette hozzá.

Kérdésre válaszolva közölte továbbá, fokozni kell a harcot az Iszlám Állam ellen, mert "csak az erőből értenek". Amíg nem érnek el áttörést a terrorszervezet ellen, addig a brüsszelihez hasonló eseményekre számítani kell - tette hozzá Szijjártó Péter.

(MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.