Az utasok szeme láttára tartóztatták le a részeg pilótát

külföld
2016 március 27., 14:23
comments 60

Már éppen indult volna a kifutópályára az American Airlines gépe a detroiti Metropolitan reptéren, amikor az utasok szeme láttára őrizetbe vették és elvitték a gép pilótáját. A járatot azonnal törölték, így az utasok mind Detroitban ragadtak. 

Mint kiderült, a pilóta nem volt teljesen józan. Elsőnek a biztonsági személyzet egyik tagjának lett gyanús a viselkedése. Végül pár perccel a gép indulása előtt értesítették a reptéri rendőrséget. 

A pilótával a rendőrök szondát fújattak, és ez megerősítette a gyanút. Ekkor letartóztatták. Az biztos, hogy a pilóta véralkohol-szintje a megengedettnél magasabb volt, de a hatóságok azt nem árulták el, hogy mennyivel. 


A pilóta személyazonosságát sem hozták nyilvánosságra. Az American Airlines közleményt adott ki, amiben azt írták, hogy súlyos ügyről van szó, és nagyon komolyan fogják kezelni, együttműködve a szövetségi hatóságokkal. 

Az utasok közül többen azon értetlenkedtek, hogy egy részeg pilóta hogy juthat ennyire közel ahhoz, hogy felszálljon, hiszen már a gépről vezették el, percekre voltak az indulástól. 

Az amerikai légügyi hatóság szabályai szerint senki nem vezethet repülőt, akinek 0,04 százaléknál magasabb a véralkhol-szintje vagy aki az elmúlt nyolc órában fogyasztott alkoholt. A pilótáknak ugyanakkor azt javasolják, hogy a repülést megelőző 24 órában már ne igyanak semmiféle alkoholt. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.