Feljelentést tesz az NVB a kopaszok miatt

2016 március 31., csütörtök 12:19
70

A Nemzeti Választási Bizottság feljelentést tesz a Nemzeti Választási Iroda székházánál február 23-án történtek miatt. Ez volt az a nap, amikor egy tucatnyi kopasz verőember állta el a szocialista Nyakó István útját, hogy nem tudja leadni a vasárnapi zárva tartásra vonatkozó népszavazási kérdését.

Annak ellenére, hogy a Nemzeti Választási Bizottság megállapította, hogy ezzel a kopaszok megsértették a választási alapelveket, 7:5 arányban mégis hitelesítették Erdősi Lászlóné kérdését. Korábban a Kúria is elismerte, hogy akadályozták Nyakó Istvánt a népszavazási kezdeményezése benyújtásában. 

Patyi András, az NVB elnöke azt mondta, hogy a feljelentés lehet, hogy szimbolikus, de egyértelmű jelzés arra, hogy a bizottság ezt a magatartást nemcsak a választási eljárás alapelvei, a népszavazási törvény, de a büntetőjog szabályai szerint is elfogadhatatlannak tartja. 

A Nemzeti Választási Iroda elnöke, Pálffy Ilona kedden szintén feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a székháznál történtek miatt az Országos Rendőr-főkapitányságon. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt