Marihuánát termesztő 56 éves hippinővér mutatja meg, hogy érdemes vállalkozni Amerikában

életmód
2016 március 31., 18:25
comments 54

Ahogy terjed államról államra a marihuána legalizációja az Egyesült Államokban, úgy derül ki, hogy jelenleg nincs ennél kecsegtetőbb üzleti lehetőség lelkes vállalkozók számára az országban. Ez a történet is erről szól: Kalifornia egyik völgyében fekszik egy nem szokványos apátság. A Völgy Nővérei élnek itt, akik megélhetésként kendert termesztenek az apátság területén. 

photo_camera Kate és Darcy nővér

Az apátságot egyelőre mindössze két nővér lakja, az 56 éves Kate és a 25 éves Darcy. Azt fontos az elején elmondani róluk, hogy egyáltalán nem nővérek, ha a klasszikus egyházi fogalmat. Nem is akarnak senkit megtéveszteni, de a nővérszerep mégis sokat jelent nekik.

A másik fontos tudnivaló, hogy a marihuánabizniszben utaznak, az apátságban komoly ültetvény található. A kendernövényekből pedig kannabidiol-oldatot (CBD) nyernek ki, ezt gondosan dizájnolt tégelybe töltik, majd eladják az interneten. A kannabidiol a kendernövény egyik legfőbb hatóanyaga, de nem pszichoaktív, azaz nem lehet tőle betépni. De fájdalomcsillapításra régóta használják számos helyen a világban. 

photo_camera Szüret után (Fotó Sisters of the Valley Facebook)

Vállalkozásuk amolyan klasszikus kaliforniai start-up, hatalmas sikerrel. Mostanra évi 40 ezer dolláros forgalmat bonyolítanak, de arra számítanak, hogy ez idén sokszorosára duzzadhat. 

A CBD az elmúlt évek egyik legnagyobb gyógyászati dobása azokban az államokban, ahol legalizálták az orvosi marihuána használatát. Az oldat belélegzése csillapítja a fájdalmat, miközben csak természetes összetevőket alkalmaz. A krónikus fájdalommal együttélők számára az egész életet átalakító szerről lehet szó, amit ráadásul nem is kísér a fűszívással jelentkező betépett bódultság. 

photo_camera Kate növér egy óriáskeréken

Kate nővér ugyan katolikus szellemben nevelkedett, de apátságuk egyetlen evilági vallás tanaira sem épül. Az 56 éves, három gyermekes nő éveken át élt Amszterdamban, egy rosszul sikerült válás után az utcára is került, majd testvére hívására került Kaliforniába, ahol belefogott a marihuánabizniszbe. 

Igazi klasszikus hippi: vegán, feminista, szeret füvet szívni, odavan Bernie Sandersért és úgy általában az emberekért. És mostanra megtalálta élete üzleti modelljét. 

A katolikus nővérruha sem véletlen, 12 évig tanult katolikus iskolában, ahol tanárai így öltözködtek. A nővérek elhivatottságát és küldetéstudatát mindig csodálta, de a szigorú szabályaikat nem tudta elfogadni. Egyetem után az üzleti életbe vágott bele, ekkor került Amszerdamba is, ahol tíz éven át élt. Itt ismerkedett meg a marihuánával, mint üzleti lehetőséggel. 

photo_camera

Visszatérve az Egyesült Államokba, belekeveredett az Occupy mozgalomba. Teljesen véletlenül lett nővér: elterjedt a pletyka, hogy a Kongresszus arra készül, zöldségnek minősítsék a pizzát, hogy így maradhasson meg az iskolai menza étlapján. Bár a sztori közel sem volt ennyire egyszerű, Kate ekkor mondta azt, hogy ha a pizza zöldség, akkor ő meg egy nővér. 2011 végétől kezdve nővérruhában kezdett el tüntetni az Occupy Kalifornia tüntetésein. 

Ekkor jött rá arra, hogy milyen sok ember életéből hiányoznak a nővérek. Emberek mentek oda hozzá, hogy elmondják történeteiket, beszélgetést kérve. Ezért megtartotta a nővérszerepet, amikor pedig 2014-ben belevágott a fűbizniszbe, nem volt kérdés, hogy ez lesz a csapásirány. 

link Forrás
De nem csak ügyes marketinfogásról van szó, még ha Kate szemmel láthatólag telibe is talált valamit: tényleg segíteni akar a fájdalomtól szenvedő embereknek, ezért gyártja két nővértársával közösen a CDB-oldatokat. 

Ráadásul szerinte öt dolog van, ami nővérré tesz egy nővért, és ezeknek ők is megfelelnek: közösségben élnek, erkölcsös életet, engedelmességet fogadnak a holdciklusnak, azaz csak olyankor szüretelnek, ugyanúgy, szerényen öltözködnek és nem ártanak a természetnek. 

link Forrás
Kate nővér spritiuális newage-izmusba csomagolt fűoldat biznisze Kaliforniában telibe találta a korszellemet, annyira, hogy legjobban ő döbbent meg a sikerük mértékén. Végig csak egy kis üzletre számított, amiből megélhet majd, idén viszont már félmillió dollárosra is nőhet az apátság forgalma, amiből komolyan terjeszkedni akarnak, több nővért bevonva a termelésbe. 

Mostanra honlapjuk mellett jelen vannak a Facebookon, az Instagramon és saját Youtube-csatornájuk is van. 

Sk szempontból a vallásos élethez hasonlót élnek, sokban kötődnek a katolikus tanításokhoz is, de a bűntudat vállalása nélkül. Kate szerint egyszerűen hülyeség, hogy a szenvedés normális része az emberi életnek a Földön. Elmondása szerint eddig azok a katolikusok, akikkel beszélt, szintén támogatták a projektet. Még egy pap is meglátogatta, aki elmondta, hogy csodálatos, amit itt tesznek. (Daily Beast, Guardian, Mirror)a

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.