A világsajtó címlapjain a magyar kormány 900 európai no-go zónája

POLITIKA
2016 április 02., 15:50
comments 314

A 444.hu írta meg elsőként, hogy a magyar kormány annyira belelovalta magát a menekültkvóta elleni harcba, hogy az erről szóló kvota.kormany.hu oldalon azt állították: 

„Európában a sok bevándorló miatt ma már több mint 900 no-go zóna jött létre.”

Maga a fogalom sem egyértelmű, de a közel ezres szám, és a felsorolt kerületekről azt állítani, hogy no-go zóna volna, szimpla hazugság. A 444 olvasói a cikk után bemerészkedtek Berlin egyik, a magyar külügy által no-go-nak titulált zónájába, és 

jó röhögtek.

A kormány aggódását állampolgáraiért a nemzetközi sajtó is felkapta. 

A Guardian a hamis és nem megbízható forrásokról ír, amikből a magyar honlap táplálkozik. A brit lap még Kovács Zoltán kormányszóvivőt is megszólaltja, aki kiáll amellett, hogy az adatok jók és valósak. 

Washington Post nemcsak a kontinensen lévő 900 no-go zónát emeli ki a kvota.kormany.hu tájékoztató oldalról, hanem a migráció és a terrorizmus összekötését is.

A The independent Orbán Viktor tavalyi kijelentését is idézi: 

„ha baloldali kormány kormányozna most, akkor több százezer menekült lenne már itt, és három év múlva azt sem tudnánk, Londonban, Párizsban vagy Budapesten vagyunk éppen.”

Az AFP-t idéző YahooNews kiemeli, hogy Magyarország kormánya nem csak a kötelező kvóta miatti 1200 menekült befogását utasítja el, de egyetlen menekültet sem akar befogadni. 

A RussiaToday a no-go zónák mellett a magyar négy méteres kerítésről is ír és arról, hogy a kormány tájékoztatóhonlapja szerint 

„a migránsok nem tisztelik az európai törvényeket és az európai kultúrát.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.