Ha április 15-én feketébe borul az egészségügy, Sándor Mária folytatja a harcot

Egészségügy
2016 április 03., 19:00
comments 100

A fekete ruhás nővéként ismert Sándor Mária szombaton azt írta blogjában, hogy befejezi közéleti szereplését, mert reménytelennek látja a küzdelmet az egészségügy jobbításáért és a korrupció ellen. 

A Népszabadság vasárnap interjút készített vele, és ebben az ápoló hosszasan beszélt csalódottságáról. Azt mondta, sajnos az egészségügyben nem jött létre az a fajta összefogás, ami a pedagógus társadalomban megvalósult és ami miatt az oktatáspolitikai tüntetések sikeresnek mondhatóak. 

"Hol vannak a kórházigazgatók, azok a vezetők, akiknek hatalom van a kezében, és semmit nem tesznek?" - kérdezett vissza az egyik kérdésre Sándor Mária, aki szerint amikor egy éve meghirdette a "fekete napot", a kórházigazgatók tiltották meg a dolgozóknak a fekete trikó viselését és szedették le az ezt bemutató képeket a közösségi oldalakról. 

Az ápoló hiányolja az egészségügyi dolgozók szolidaritását a tanárokkal, de tenne még egy próbát és egyesítené a pedagógusok és az orvosok követeléseit. Ha ez sikerrel járna, folytatja a küzdelmet. 

"Azt kérem, hogy az április 15-ére meghirdetett pedagógusdemonstráción az orvosok, az ápolók, az EDDSZ és a MESZK tagjai húzzanak fekete ruhát, és úgy menjenek be az egészségügyi intézményekbe, megmutatva, hogy ez a rendszer nem működik."

Sándor Mária az ellenzékre nem számít, mert ők "nullák", de nélkülük is lehetne javítani az egészségügy helyzetén és nyomást helyezni a hatalomra, "ha nem lenne annyi korrupt vezető, ha nem élnénk félfeudalisztikus viszonyban. Ha az orvos professzor meg a kórházigazgató meg a nővér között nem lenne olyan óriási szakadék, ha tudnánk mi is egyfelé menni."

(Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.