Mégsem lesz kötelező az új történelem atlasz

oktatás
2016 április 3., 14:49
comments 132

Az érettségi vizsga részletes követelményeiről rendelkező, tavaly módosított jogszabály azt írta elő, hogy egyetlen korábbi kiadása sem használható a történelem atlaszoknak az érettségin. Heylette csak és kizárólag azt az új típust használhatják a diákok, amelyet - állami tankönyvfejlesztő szervként - az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet adott ki.  

A régi is megteszi. Fotó: Wikimedia.

Ez elég nagy felháborodást keltett pedagógus körökben, és nem csak azért, mert a történelemtanárok (is) korlátozva érezték az oktatói szabadságukat, hanem például azért is, mert az új kiadású könyvek nem tartalmaznak kronológiai adattáblázatot. 

Szakszervezetek és egyéb oktatói műhelyek tiltakoztak emiatt az Emberi Erőforrások Minisztériumánál, és végül nem tették hiába. 

A minisztérium az Eduline tájékoztatása szerint azt közölte, hogy olyan jogszabályi módosítást készítettek elő, aminek értelmében a 2016/2017. tanév május-júniusi vizsgaidőszakának történelem érettségijein mégis használhatóak lesznek a korábbi szerkesztésű atlaszok is.

(Eduline)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt