A választási kampányra minden magyar településre eljuttatja a vezeték nélküli internet csodáját a kormány

POLITIKA
2016 április 05., 04:25
comments 96

Három dolgot ígér egyszerre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 2018-as választás felvezetéseként:

  • internetes rezsicsökkentést;
  • minden háztartás számára hozzáférhető szélessávú hálózatot;
  • települési ingyenwifit.

Minndezt a Világgazdaság című lapnak árulta el a minisztérium. Tájékoztatásukból kiderült, hogy nem túloztam az ajánlóban, amikor a Medgyessy-kormány szépemlékű programjához, a falusi kultúrházak x86-os pc-ire telepített e-Magyarország pontokhoz hasonlítottam a településiingyenwifi-programot: a terv az, hogy minden településen legyen

legalább egy középületben és legalább egy közterületen nyilvánosan elérhető, szélessávú, vezeték nélküli internetszolgáltatás.

Az internetes rezsicsökkentésről a lapban annyit írnak, hogy 2017-től csökkenhet az internetelőfizetés áfája, vagyis ezúttal nem a szolgáltatók profitját akarja nyirbálni a kormány - ami elég szerencsés egy amúgy beruházásigényes szektorban. (Via MTI. Címlapkép: Lorentey Károly / Flickr CC BY 2.0)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.