Orbán: Ma este minden magyar családnak jó oka van arra, hogy kinyisson egy jó üveg vörösbort

2016 április 7., csütörtök 9:33
280

"Ma este minden magyar családnak jó oka van arra, hogy kinyisson egy jó üveg vörösbort és koccintson a haza egészségére, mert a tegnapi napon sikerült rendeznünk azt a régi adósságunkat, amelyet még az előző kormányok hoztak létre 2008-ban, amikor a gazdasági összeomlás elkerülése érdekében óriási hitelt vettek fel az IMF-től és az Európai Uniótól". 

Orbán Viktor Párizsban járt, ahol találkozott Nicolas Sárközyvel, a jobboldali Köztársaságiak (ellenzéki) vezetőjével, akivel "európai témákról" diskuráltak. 

Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs

Később Orbán Ángel Gurríával, az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) vezetőjével ült asztalhoz, majd felszólalt a szervezet ülésén. Ott mondta a fenti mondatot is. 

Méltatta az OECD szerepét az ország gazdasági teljesítményének növelésében, de elsősorban természetesen a magyar munkaadóknak, munkavállalóknak és a gazdaságpolitika irányítóinak mondott köszönetet. Nekik hála, "ma reggel jobban ébredtünk és könnyebben is lélegzünk."

Gurría is nagyon szépeket mondott Magyarországról, és sikertörténetnek nevezte az ország eredményeit és az OECD-magyar együttműködést. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt