Orbán: Ma este minden magyar családnak jó oka van arra, hogy kinyisson egy jó üveg vörösbort

"Ma este minden magyar családnak jó oka van arra, hogy kinyisson egy jó üveg vörösbort és koccintson a haza egészségére, mert a tegnapi napon sikerült rendeznünk azt a régi adósságunkat, amelyet még az előző kormányok hoztak létre 2008-ban, amikor a gazdasági összeomlás elkerülése érdekében óriási hitelt vettek fel az IMF-től és az Európai Uniótól". 

Orbán Viktor Párizsban járt, ahol találkozott Nicolas Sárközyvel, a jobboldali Köztársaságiak (ellenzéki) vezetőjével, akivel "európai témákról" diskuráltak. 

Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs

Később Orbán Ángel Gurríával, az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) vezetőjével ült asztalhoz, majd felszólalt a szervezet ülésén. Ott mondta a fenti mondatot is. 

Méltatta az OECD szerepét az ország gazdasági teljesítményének növelésében, de elsősorban természetesen a magyar munkaadóknak, munkavállalóknak és a gazdaságpolitika irányítóinak mondott köszönetet. Nekik hála, "ma reggel jobban ébredtünk és könnyebben is lélegzünk."

Gurría is nagyon szépeket mondott Magyarországról, és sikertörténetnek nevezte az ország eredményeit és az OECD-magyar együttműködést. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.