Cellatársa homlokába véste az Iszlám Állam jelszavát

bűnügy
2016 április 11., 08:37
comments 49

Késsel karcolta cellatársa homlokába az Iszlám Állam jelszavát egy rab az észak-ausztráliai Kempseyben. A 18 éves Bourhan Hraichiet terrorizmussal összefüggő tevékenység és rablás miatt őrizték a fegyházban, míg 40 éves áldozata csak enyhe kihágások miatt ült, mégis egy helyiségben töltötték büntetésüket.

 New South Wales állam rendészeti minisztere elismerte, hogy nagy hiba volt egy cellában őrizni a két elítéltet.   

Fotó: Wikimedia
photo_camera Fotó: Wikimedia

E4E

- állítólag ezt véste áldozata fejére a terrorista-szimpatizáns. Az "Eye for an eye", azaz a "szemet szemért" törvénye a keresztény és az iszlám kultúrkörben is jelen van, de újabban az Iszlám Állam terrorszervezet tette egyik legfontosabb mottójává. Az esetet követően vizsgálat indult a Mid North Coast fegyházban, az intézet vezetőjét ideiglenesen felfüggesztették, amíg kivizsgálják, hogy kerülhetett egy cellába a két rab. 

Az áldozatot kórházba szállították, állapota stabil. Az elkövetőt többek közt súlyos testi sértés miatt állítják bíróság elé.  (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.