Azzal vádolják a lottófőnököt, hogy feltörte a véletlenszám-generátort

külföld
2016 április 13., 17:17
comments 136

Eddie Tiptont, a US Multi-State Lottery Association nevű amerikai lottószervező cég biztonsági főnökét azzal vádolják, hogy sikerült feltörnie a lottó véletlenszám-generátorát.

Ezt egyébként egészen filmbe illő módon csinálta az ügyészek szerint. A véletlenszám-generátor egy olyan szobában volt, ahová egyedül senki nem mehetett be, egy olyan gépen, ami nem volt fenn az interneten. Tipton viszont valamilyen ürüggyel mégiscsak bejutott 2010-ben, és egy USB-s flashdriveról rakott fel egy vírust, ami megbolondította a számítógépet. Rejtélyes okokból éppen úgy volt bekamerázva a szoba, hogy percenként csak egy kép készüljön.

Iowa államban egy 16 millió dolláros nyeremény elcsalása miatt már vádat emeltek ellene, de most hasonlóra készülnek Coloradóban, Wisconsinban, Oklahomában és Kansasban.

(Boingboing)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.