Vádat emeltek a migránsnak nézett kubait és barátnőjét összerugdosó szegedi börtönőrök ellen

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a három férfival szemben, aki tavaly nyáron bántalmazott egy migránsnak vélt helybéli férfit.

Az elsőrendű vádlottat bántalmazással elkövetett, közösség tagja elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettével, valamint súlyos testi sértés kísérletével vádolják, társai ellen garázdaság vétsége és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete a vád.

A vádirat szerint a három férfi - akik közül ketten a Szegedi Fegyház és Börtön hivatásos állományú tagjai voltak - 2015. július 18-án ittas állapotban találkozott össze a későbbi sértettel. Az elsőrendű vádlott a férfit a bőrszíne és nemzetiségi hovatartozása miatt inzultálni kezdte, bevándorlónak nevezve azt mondta neki:

"takarodjál haza, nincs itt semmi keresnivalód". A sértett erre azt válaszolta, magyarnak érzi magát, de a vádlott tovább szidalmazta.

A sértett a barátnőjével és annak testvérével elindult, de a társaság utánuk ment. Az elsőrendű vádlott megütötte a férfit és a nőt is, mindketten a földre kerültek, a nő elvesztette az eszméletét. A sértett azért, hogy a barátnőjét megvédje a további bántalmazástól, többször megütötte a támadót. Ezt látva a vádlott társai is bekapcsolódtak a verekedésbe, többször megrúgták a sértettet, aki a földre került. Több percig rugdosták, taposták őt és a nő testvérét is bántalmazták.

A bántalmazás következtében a nő súlyos sérüléseket szenvedett - a járomcsontja több helyen eltört, több foga letört, kilazult -, a barátja és a testvére könnyebben sérült meg. (MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.