Folytatódik az MTI csodálatos riportsorozata Fazekas Sándor amerikai agrárturnéjáról

politika
2016 április 14., 09:18

Az állami hírügynökség legutóbb kedden kitörő lelkesedéssel számolt be a földművelésügyi miniszter amerikai New York-i tárgyalásairól, Fazekas Sándor felhívta az amerikai üzleti világ a figyelmét a mangalica és a szürkemarha húsából feldolgozott portékákra, a különféle biotermékekre, a hungarikumokra.

Fazekas most ezt próbálja megismételni Kanadában. Az MTI montreáli beszámolóját most is változtatás nélkül közöljük:

Nagyon hangsúlyos a magyar jelenlét 25 kiállítóval a Montréalban rendezett nemzetközi élelmiszeripari kiállításon, a Sialon - mondta telefonon az MTI tudósítójának csütörtökön Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, aki amerikai tárgyalásai után érkezett Kanada francia ajkú Québec tartományának legnagyobb városába.

Magyarország most mutatkozik be igazán az észak-amerikai országban. Cégek és kistermelők vannak jelen: hústermékekkel és libamájjal, biotejjel és biosörrel, mézzel, csokoládéval, borral és pálinkával - tette hozzá a miniszter.

A tekintélyes nemzetközi élelmiszeripari vásárt Franciaországtól Kínáig sok országban rendezik meg, Montréalban mintegy ezer kiállító vesz részt rajta. Fazekas Sándor Kanadában Montréal után Ottawát és Torontót is felkeresi. Fazekas Sándor megbeszéléseket folytatott Pierre Paradis-val, Québec tartomány mezőgazdasági miniszterével a többi között arról is, hogy a tudományos kutatásban - például a biotermelésben - is látnak lehetőséget az együttműködésre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.